​Gladsaxe Møllevej 21

2860 Søborg ​

Ring: 9192 9394

​Bestil gratis tagtjek i Oktober og få 10% rabat på ordre med rens af tagrender.

Eternittag

Vi udfører følgende inden for tagarbejde med eternit:

  • Nyt Eternittag
  • Reparationer
  • Renoveringer
  • Mer-/Efterisolering
  • Tilstandsvurderinger
  • Serviceaftaler

Fordele og ulemper ved eternit

Eternit bølgeplader i fibercement rummer mange muligheder for dig som husejer.

Ikke alene får du et solidt og tæt tag, der kræver minimal vedligeholdelse, du får også et tag med stolte traditioner. Et eternittag kan leveres i flere størrelser og profiler og fås i 6 flotte farver. Et tag af eternit er skruet fast med få samlinger.

Vælger man et tag af eternit, behøver man ikke undertag. Et eternittag er meget stærkt og fleksibelt og har en lang levetid. Samtidigt er taget lavet af miljøvenlige materialer.

Til tagryggen kan du vælge mellem den traditionelle eternit vinkelrygning eller den mere eksklusive eternit koniske rygning. Uanset om byggeriet er nyt, gammelt, traditionelt eller moderne, findes der altid en flot og stilsikker løsning med eternit bølgepladetag.

Nyt eternittag – en super løsning

Når boligen skal beriges med et nyt tag, er det altid en svær beslutning, idet forskellige tagtyper besidder specifikke fordele og ulemper – uanset hvilken tagtype, der er tale om. Derfor er det altid en god idé at sætte sig ind i fordele og ulemper ved en specifik tagtype.

I denne sammenhæng kan man med fordel også inddrage økonomiske aspekter såsom pris såvel som budget, når vi snakker om eternit. Det skyldes, at økonomi altid spiller en fremtrædende rolle – uanset om man vil det eller ej – så de økonomiske forudsætninger bør klarlægges fra start.
Når det er gjort, har man en fortrinlig base at arbejde ud fra, og man slipper for, at økonomiske forhold bliver altoverskyggende i processen. I stedet skal fokus rettes mod andre kriterier såsom holdbarhed, design, bæredygtighed og anvendelighed.

Fordele ved eternit

Med andre ord – det er nødvendigt at analysere fordele og ulemper ved en bestemt tagtype, før et valg foretages. Derfor vil vi her kort opridse nogle af fordelene og ulemperne ved eternittag, idet mange danske hjem er udstyret med denne tagtype. Den største fordel ved eternit er tagpladernes lave vægt, hvorfor det er hurtigt og nemt at lægge.

Derudover kan eternittag lægges uden undertag, idet denne type tag er stærkt og fleksibelt. Det er selvfølgelig en valgmulighed at lægge et undertag, men det er ikke en nødvendighed. At lægge et undertag påvirker processen i to henseender, idet processen forlænges ved en fordobling af arbejdsbyrden. Derudover er et ekstra tag såvel som flere arbejdstimer med til at hæve prisen på boligprojektet, hvorfor man som boligejer må foretage nogle svære valg undervejs i projektet.

Endnu engang bliver vi dog nødt til at runde emnet økonomi, idet et eternittag besidder en stor force i forhold til andre tagtyper. Med dette menes, at et tag af eternit er en billig løsning i forhold til andre tagtyper – såfremt der ikke vælges at lægge et undertag – da prisen på et eternittag befinder sig på et markant lavere leje end andre tagtyper – herunder teglstenstag, betontag og zinktag.

Derfor er et eternittag løsningen, hvis det vigtigste kriterium for valget af et nyt tag er økonomi, men et eternittag besidder mange fordele foruden den konkurrencedygtige pris. Derfor er eternit altid en god investering, hvis taget skal skiftes nu og her.

Ulemper ved eternit

En stor del af indsigelserne mod køb af et eternittag beror på æstetiske præferencer, men fra et fagligt synspunkt er et tag af eternit som regel en brugbar tagtype til de fleste huse og/eller bygninger i Danmark. Den største ulempe ved køb af denne tagtype er, at tagets levetid er en anelse kortere end ved tage i teglsten eller beton.

Med andre ord – levetiden for et eternittag er på omkring 20-25 år, hvorimod levetiden på et teglstenstag er på ca. 40 år. Levetiden forlænges dog betragteligt, hvis man som boligejer investerer i eternittag i fibercement.

Eternittag i fibercement

Fibercement er en teknisk betegnelse for et byggemateriale, som anvendes til facader og tage til mange forskellige huse og bygninger i Danmark. Fibercement har de senere år vundet større og større indpas hos danske husbyggere og tagspecialister. Den stigende popularitet er et resultat af, at fibercement primært er produceret af cement, som er tilført en masse fibre og mineraler. Derved forstærkes materialet markant, hvorfor fibercement opnår en større styrke end fx teglsten og beton.  ​

Derfor er fibercement ideelt som tagtype, og anvendelsesmulighederne er mange grundet materialets store styrke såvel som lette vægt. Derudover er fordelene ved fibercement, at tagtypen er vedligeholdelsesfri og har en lang levetid – uanset vind- og vejrforhold i det pågældende område – samtidig med at taget er produceret af miljøvenlige materialer.   ​

Desuden er fibercement at foretrække i husstande med astmatikere eller personer med nedsat vejrtrækning. Eternittag, som er produceret af fibercement, formår at bekæmpe fugt og svamp, hvorfor indeklimaet forbedres markant. Dette kommer ikke kun astmatikere til gode, men i sidste ende vil hele familien opnå en forbedret levestandard, hvorfor dette punkt burde stå højt på prioriteringslisten. ​

Dertil kan også nævnes, at et eternittag af fibercement har en brandhæmmende virkning. Overordnet set må fibercement karakteriseres som et fremragende tagmateriale, hvorfor boligejere med fordel kan investere i et eternittag af fibercement, når boligen skal have udskiftet det gamle tag.  ​

Eternit - et fornuftigt valg ​

Den overordnede konklusion med hensyn til valg af tagtype er derfor, at et eternittag, som er produceret af fibercement, er at foretrække. Et traditionelt tag i eternit går også an, men et eternittag af fibercement besidder så mange ekstra kvaliteter, at det er den mest hensigtsmæssige løsning – økonomisk såvel som æstetisk. ​

Derudover findes der mange forskellige designmuligheder med fibercement, så du kan få det ønskede look - traditionelt eller moderne. Derfor er et eternittag altid garant for en flot og kvalitetsbevidst løsning. 

Tilbyder eternit ​

Vi tilbyder eternittag på hele Sjælland inkl. København - Så ring til os i dag på tlf. 91 92 93 94 og få et tilbud på et eternittag, skriv en mail på info@taggruppen.dk, eller gå til kontaktformularen her. Og få mere at vide om eternit og eternittag.

Vil du vide mere om eternit og eternittag? ​

Her kan du læse mere om priserne på bl.a. eternittage

Du kan også læse mere om:

- Tagpap

​Senest anmeldt: 13.11.14

​40 kunde anmeldelserSe anmeldelser her >>

​FIND INSPIRATION HER